Hoe schrijf ik een lieve brief?

‘Leuk idee, zo’n lieve brief! maar wat zet ik daar dan eigenlijk in?’ Dat is een reactie die we vaak krijgen! Het allerbelangrijkste is dat je er lieve dingen in zet, dingen die jij zelf vandaag ook wel zou willen lezen. Dat kunnen dus onder- steunende woorden, een quote van een grote denker of een grappige anekdote zijn.

4 tips:

1. Begin bij jezelf. Stel je voor dat je een lieve brief zou vinden, wat zou je leuk vinden om te lezen?

2. Wees niet te verlegen. De persoon die de envelop hee open gemaakt wilde deze brief lezen. Schrijf iets wat recht- streeks uit je hart komt.

3. Hou het kort: als je wilt, mag je uitweiden over dingen die je bezig houden. Maar als je niet veel meer te zeggen hebt dan een paar zinnen, hou het daar dan bij!

4. Ben je creatiever met je handen dan met woorden? Maak dan een tekening of ontwerp je eigen kaart.

Zet op de brief of kaart dat de vinder naar onze Facebook pagina kan gaan als zij/hij meer wil weten of mee wil doen. Zo kunnen ze ons een bedankje sturen als ze blij werden van de brief.

Lieve brief op verzoek

Naast anonieme lieve brieven, schrijven we ook brieven op bestelling; als iemand ons laat weten dat hij/zij zelf of iemand uit hun omgeving een lieve brief nodig heeft , kruipen wij in de pen. Ken jij iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken en heel blij zou worden van een stapeltje post? Laat het ons weten via meerlievebrieven@gmail.com